Op werkdagen voor 14:00 uur besteld; dezelfde dag verzonden Veilig & snel betalen Elke werkdag van 09:00 - 17:00 uur bereikbaar Gemiddeld beoordeeld met een 8,7
Klittenbandwinkel - webshopkeurmerk

Informatie over plakken van het klittenband


Alvorens het zelfklevend klittenband op te plakken, dient de ondergrond zorgvuldig schoon en vetvrij gemaakt te worden. Misschien zitten er nog lijmresten van een vorige lijmlaag of is de ondergrond nog stoffig.

Schoonmaken van de ondergrond:

Soms is het schoonmaken met een zeepsopje al voldoende om de ondergrond schoon te maken. Goed drogen met een pluisvrije doek.

Sommige schoonmaakmiddelen zijn niet geschikt:

Amoniak kan de lijmlaag van het klittenband aantasten.

Gebruik voor het reinigen van de ondergrond nooit thinner, terpentine of wasbenzine, deze maken de ondergrond alleen maar vetter

Hoe kun je ondergrond ontvetten:

Gebruik bv

Spiritus (verdund met water)

Glassex

of

3M VHB CLEANING TISSUES VIB (Artikel code KB300 in www.klittenbandwinkel.nl) Deze hebben een reinigingsvloeistof op basis van isopropylalcohol in water. Het is kleurloos, bijna geurloos en verdampt heel snel zonder resten achter te laten. Verwijdert de meeste lichte vervuilingen zonder de ondergrond aan te tasten.
De doekjes maken schoon en ontvetten.

Bij de laatste reiniging slechts in 1 richting te wrijven, anders wrijf je het stof misschien weer op het oppervlak. Gebruik een doek nooit meerdere malen.

Nuttige Tips:

Let erop dat je na het schoonmaken met je vingers niet meer op het schoongemaakte oppervlak komt. Welk schoonmaakmiddel je ook gebruikt: test altijd op een hoekje of het goed gaat en de ondergrond niet beschadigd wordt. Gebruik een doek nooit meerdere malen.

Neem een droogtijd van minimaal 24 uur bij de hotmelt belijming tot 48 uur bij de acryl lijmsoort.
Misschien wil je ook rekening houden met de temperatuur (zeker bij Acryllijm), niet te koud (bij RVS bijvoorbeeld), met een lage (onder de 10 °C) of te hoge temperatuur (boven de 40 °C) kan de lijmlaag minder goed hechten. Wacht dan, indien mogelijk, op een geschikter moment.